HATAY / SAMANDAĞ - Samandağ Atatürk Anadolu Lisesi

Samandağ Atatürk Anadolu Lisesi

Cemal Gürsel Mah. Pirinç Sok. 31800 Samandağ HATAY
Vizyon
Atatürk ilke ve devrimleri ışığında, insanlığa katkıda bulunan, toplumda lider ve model olacak bireyler yetiştiren örnek ve öncü bir kurum olmaktır Öğrencilerimiz için; Yaparak, yaşayarak ve deneyerek öğrenme olanağı sağlayan, öncelikle özgüvenini kazanmış, yaşam boyu öğrenmede sınır tanımayan, nitelikli bireyler yetiştirilen bir ortam yaratmak. Biliyoruz ki; Çocuklar geleceğimizdir. Hedefimiz; Sahip olduğumuz potansiyelin farkına vararak, geleceğimizi; siz velilerimiz, çalışanlarımız ve mezun öğrencilerimizin ortak çabası ile oluşturmaktır. İstiyoruz ki; Okulumuz Samandağ Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri, her şeyin en iyisini yaparak her alanda bir Mustafa Kemal gibi öncü olsunlar. Biz kendimize güveniyor; Eğitim ordusunda lider olmak istiyoruz.
Misyon
Ulusal ve toplumsal sorumluluklarının bilincinde, demokratik ve laik cumhuriyete sahip çıkan, çağın getirdiği değişim ve gelişmelere uygun bir şekilde, ortaya çıkarılan bireysel ilgi ve yetenekleri doğrultusunda yaparak – yaşayarak – araştırarak öğrenen, kullanabilen, çevreye duyarlı, sağlığına önem veren, uluslararası ve kültürler arası kavrayışa sahip, evrensel değerleri özümsemiş, sosyal, kültürel ve akademik yönden nitelikli öğrenciler yetiştirerek onları yüksek öğrenime ve başarılı bir hayata hazırlamaktır .
08:00 BAŞLAR 15:05 DE BİTER
Ulaşım
Ulaşım sorunu yoktur. Samandağ - Antakya arabaları durağına 8-10 dakika yürüme mesafesindedir.
Cemal Gürsel Mh. Pirinç Sk. No.: 12 SAMANDAĞ / HATAY
Okul ilçe merkezindedir. İl merkezine 21 km. dir